SPORTident on Suomessa

Tervetuloa

Tervetuloa SPORTidentin Suomen edustajan sivulle. Tavoitat minut puhelimitse 041 5077 292, s-postitse asiakaspalvelu@sportident.fi tai jyrki.simovaara@gmail.com

SPORTident-ajanottojärjestelmä on käytössä mm. maastopyöräilyssä, suunnistuksessa, rogainingissa ja polkujuoksussa. SPORTident soveltuu erityisesti tapahtumiin, joissa ajanottopisteitä tarvitaan useita. SI-ajanottojärjestelmä on muokattavissa monenlaisiin ajanottotehtäviin eri urheilutapahtumissa. Aikaleimat voivat perustua leimausaseman kosketukseen, tai enintään3 metrin etäisyyteen asemasta. Ajanoton tarkkuus RFID-tekniikalla yltää  sekunnin kymmenesosien tarkkuuteen. Kilpailijan mukana kulkeva kilpailijakortti (SI-tikku) painaa vain 20 grammaa. Samat kilpailijakortit ja leimasinlaitteet ovat käytettävissä kaikkien laitteiden ja toimintojen kanssa.

SPORTidentin englanninkieliset käyttöohjeet löydät tästä linkistä ja lyhyet suomenkieliset ohjeet urheilijoille tästä. Lisäksi on suomenkielisiä Youtube-videoita SI-lukijan käytöstä. Tulospalveluohjelmistona SPORTident tarjoaa ilmaisen android-appin SPORTident orienteering.  Monet käyttävät Englannissa kehiteltyä SI Timing -ohjelmistoa, joka edellyttää tietokannan pyörittämistä tuloskoneella. Kevyempiä ohjelmistoja ovat kotimainen NavisportEResults-ohjelma ja virolaisen Tak-Softin ohjelmat. SPORTidentillä järjestettyjä tapahtumia voit seurata tarjolla olevan online-tulospalvelun kautta.

SPORTidentin eroja Suomessa laajalti käytettävään Emit-järjestelmään verrattuna on, että leimauksen voi tehdä mistä suunnasta tahansa ja urheilija saa aina leimauksesta varmistuksen valo- ja äänimerkillä. Urheilijan kilpailijakortissa ei ole kelloa vaan se on leimasinlaitteessa. Kilpailijoiden välille ei näin voi syntyä eroja kelloista johtuen. Varmistuksena SPORTidentin leima tallentuu sekä urheilijan kilpailijakorttiin että leimauslaitteeseen.

SPORTidentin kosketusleimaus ei vaadi akkuvirtaa. AIR+ etäleimaus sen sijaan edellyttää akkuvirtaa kilpailijakortissa, mutta sen rinnalle voidaan järjestää kosketusleimaus.  Urheilija voi tarkistaa SIAC-korttinsa akun kisapaikan erikoisleimasimilla.

Etäluettavat SPORTident Active Cardit (SIAC) ovat luettavissa jopa 3 m etäisyydeltä ja 40 km/h vauhdissa.

SPORTidentin etäluettava AIR+ -järjestelmä, eli Active Card -kilpailijakortti on saanut kansainvälisen suunnistusliiton IOF:n hyväksynnän 2014 ja sitä käytetään laajalti kansainvälisissä suunnistustapahtumissa.